Bygnes & Raglamyr
Hageland
Darren Saines og Vaglid

Darren Saines og Vaglid inspirerer


– We want to shock and inspire, ler Darren Saines. Han er midt i byggingen av minihage på 40 kvadratmeter midt inne i den nye Hagelandbutikken på Bygnes. Prosjektet er et samarbeid mellom Darren Saines, Vaglid og Hageland.

 Det var ikke uten grunn at Hageland Bygnes leder Ola Apeland inngikk et samarbeid med Darren Saines og Vaglid. Darren Saines er en anerkjent gartner og hagearkitekt, som har representert Norge og vunnet 2. plass i Chelsea Flower show i 2010. Vaglid er en lokal og godt erfaren anleggsgartner. Sammen utgjør de en spennende duo.

– Det er jeg som designer minihagen. Så har Vaglid tatt det videre ved å bygge hagen. Samarbeidet fungert bra, ettersom begge har god forståelse av hele prosessen, sier Saines.

En fredelig lunge i senteret

Minihagen vil fungere som en visningshage som skal endres fra sesong til sesong, der kunder kan sette seg i hagen å bli inspirert. En lunge midt inni det 2500 kvm store Hagelandet, og en del av opplevelsen som Hageland nå skaper på Bygnes.

­– Målet vårt er å inspirere folk til å bruke sin egen hageplass, sier Saines.
Tre, stein, vann og planter er viktige elementer i minihagen. Litt sveising må også til for å sette opp akkurat denne konstruksjonen. I følge daglig leder i Vaglid, Kåre Inge Hettervik, er det flere faktorer som spiller inn i utviklingen av hagen.

Minihagen fornyes med sesongen

– Hagen skal endre seg med sesongene. Nå er det fokus på vår og sommerplanter. Videre skal den tilpasses høst, jul og vinter. I tillegg til planter, vil også dekorering og belysning spille en viktig rolle for stemningen, sier Hettervik.

Hagen er ment til inspirasjon til deg som besøker butikken. Saines og Hettervik er enige om at den også er tilpasset hagetrenden der folk har mindre plass å rutte med. Folk flest er blitt mer og mer opptatt av hagen som et oppholdsrom.

– Plassutnyttelse er veldig viktig. Folk har mindre hager nå enn før, og man ser at folk ønsker å utnytte terrassene sine, om det er på taket eller en liten hageflekk. Det er da viktig å tenke kostnadseffektivt, og at hagene gjerne skal kreve mindre vedlikehold, sier Saines.

Ta turen innom Hageland på Bygnes på åpningsdagen 6. april for å oppleve den spennende minihagen! Du kan også vinne en gratis konsultasjon med Darren Saines ved å bli med i Hagelands konkurranse.