Bygnes & Raglamyr
Hageland

Kundekveld ga mersmak


Å skape rom i hagen sto på hovedagendaen da Hageland Bygnes inviterte til kundekveld. Onsdag 18. april får du en ny sjanse, og denne gang på Hageland Raglamyr!

Med seg på laget har begge hagesentrene hobbygartnerne og forfatterne Kari Nygaard og Irene Jacobsen. De står bak boka ”Barbeinthagen” og ”Kranser og buketter”, og holder foredrag med vekt på hvordan du med enkle grep kan forme din drømmehage – liten som stor!

Les også: Ny kundekveld på Hageland Raglamyr 18. april!

Koperviksbu Audhild Nordland og barnebarnet Karoline Dahl fra Åkra var på jakt etter idéer til hagen. – Jeg hyrer gjerne inn mormor, da jeg ikke har så grønne fingrer selv, ler Karoline.

Vegger laget av klatreplanter, parasoller av store trær og romdelere i form av busker, hekker og planter. Mulighetene er mange bare du er litt kreativ!

– Vi er opptatt av å lage hage på budsjett. Man må ikke leie inn en landskapsarkitekt for å få det til. Små, enkle grep kan gjøre mye, sier Nygaard, som legger til at de er glade hageamatører, og langt fra proffe.

De råder alle til å tenke vegger og tak – for uten kan det fort bli åpent og nakent.

– En høy pergola (levegg med tak over) sørger for et koselig utested, og med planter, busker og trær sørger du for et lunt sted som blir en forlengelse av hus og hjem, sier Jacobsen.

Siv Stensland fra Vea ønsket tips til hvordan hun kan få det fint på sin lille balkong, mens venninnen Sindy Lyng fra Skudeneshavn likte godt foredraget som omhandlet romfordeling i store hager.

På Hageland finner du selvsagt et enormt møbelutvalg som kan være med å lage flotte sittegrupper i ditt uterom – moderne, tidløse kvalitetsmøbler til en god pris, og du kan se flere av møblene utstilt her.

Kampen mot brunsneglen

Og det var ikke bare vegger og rom i hagen kundene lurte på. For nå som våren er kommet, og vi endelig kan rote i jorda igjen, kom også hovedfienden på agendaen.

– Det er utrolig effektivt å gå til kamp mot brunsneglen nå. Frosten har sørget for at den har fått lite mat, og da gyver den mer enn gjerne løs på ferramolen som både er miljøvennlig og økologisk, sier Nygaard.

NATRIA FERRAMOL MOT SNEGLER: Effektivt i kampen mot brunsneglen.

Middelet hun snakker om heter Natria Ferramol® Mot Snegler, og selges både på Hageland Bygnes og Raglamyr.

Dyrk selv!

Pallekarmer som sneglegjerde er også flittig brukt for å unngå at sneglen kommer seg fram til plantene dine.

Og for de mange som dyrker selv, kan også pallekarmer være en enkel og rimelig måte å lage seg en liten kjøkkenhage.

– Vi har fast lavpris på pallekarmer til kun 99,90,-, og et stort utvalg av tilbehør i liten og stor skala, sier butikksjef Per Harald Nilsen ved Hageland Bygnes.

Og husk: en grønnsakshage er ikke bare til for å spises – den kan også se bra ut!

– Man trenger ikke legge opp til en stor åker eller drivhus. Det holder i massevis med en pallekarm eller en potte og to. I første omgang vil en jo bare lykkes, smiler de.

Og det er også viktig å huske på at avlingen ikke alltid blir som på bildet, men at halve gleden er å dyrke sin egen mat, sier de.

SETTEPOTET: Nå får du 3 for 2 (2,5 kg) av våre settepoteter.

Noe av det enkleste du kan lykkes med, er settepoteter! Potet er vår mest brukte grønnsak, og det er knollen som brukes i mat. Den kan du enkelt formere med settepoteter, og det finnes i et stort utvalg på våre hagesentre. Husk å plante med cirka 30 cm avstand, lykke til!

Onsdag 18. mars gjentar Hageland suksessen, og inviterer til ny kundekveld på Hageland Raglamyr. Dersom du gikk glipp av denne kundekvelden, kan du altså ta turen til Raglarmyr og få gode råd til din uteplass. Velkommen!

TIPS OG RÅD: Mange var klare for å så nye frø, stauder og løker etter kundekvelden.
STOR INTERESSE: Det er mange grønne fingre på Haugalandet.