Bygnes & Raglamyr
Hageland

Leverer døgnet rundt


Det er favorittene pelargonia samt hvite og spanske margeritter som pryder de fleste brettene som kjøres ut til Hageland Raglamyr og Bygnes i mai.

Klokken har vært både halv sju på morgenen og ett på natten før sjefsgartner Jostein Eikeskog ved Eikeskog Gartneri har tatt kvelden.

– Det har blitt noen lange dager, men slik er mai. Travelt, men gøy, smiler han.

Les også: Slik blir du kvitt brunsneglen

Gartneriet står for et bredt sortiment med kortreiste vår- og sommerblomster i disse dager, og månedene april, mai og juni er de desidert travleste i året. Det aller meste blir kjørt til Hageland på Raglamyr og Bygnes.

Rødt, hvitt og blått

MAIFARGER: Pelargonia, margeritter og lobelia er klare favoritter for mange når de skal pynte til festdager i mai.

Nå i mai er det fargesterke pelargonia, margeritter, lobelia og petunia som tar opp plassen på Eikeskog. Mange skal pynte med rødt, hvitt og blått i disse maidager – og da må varene ut så raskt de er leveringsklare.

Men idet sekundet plantene stues sammen på små brett med liten vokseplass trives de mindre. Heldigvis er det kort vei fra Eikeskog til Hageland på Bygnes og Raglamyr.

– Det er jo det som skiller oss fra andre. Plantene har kort reisetid, og er så ferske som overhodet mulig fra de kommer til butikk til de blir med nye eiere hjem, sier han.

Dess kortere tid det er mellom pakking, kjøring og levering, jo bedre. Det gjør de kortreiste blomstene mer hardføre og robuste, og få planter som må kastes.

Væravhengig

Værmessig var april en måned med mye skiftende vær. Og den ene uka med godvær som pleier å komme, uteble – til gartnerens store fortvilelse.

– Det gjorde at vi kom senere i gang med sommerplantene enn normalt. Heldigvis fikk vi en strålende uke nå i begynnelsen av mai som sørget for at vi er tilnærmet a jour igjen, sier han.

Det florerer med tusenvis av planter på det 6.500 kvadratmeterstore gartneriet. Selv er Jostein svak for kritthvite margeritter.

– Med litt stell og gjødsel blomstrer de fra tidlig vår til sen høst. Og husk å trekke og rive litt i røttene for du planter nye blomster i krukker og bedd. Da etablerer de seg enda bedre, og du får større glede av plantene dine, råder han.